Browsed by
Kategori: Uncategorized

Dronetrøbbel med DJI Phantom 3 professional

Dronetrøbbel med DJI Phantom 3 professional

Hei på dere!

Jeg sier ofte at jeg ikke får flydd nok med Phantomen på grunn av lite sol pluss at jeg jobber når det er sol. Men da er det jo fint at jeg har fri når det er helg. Derfor tenkte jeg her forrige helgen at jeg skulle ta med meg dronen min ut og fly litt for å få noen blinkskudd av snøen. Jeg skriver egentlig mest dette innlegget for å kunne være til hjelp for andre som kanskje har dette problemet selv.

Jeg pakket ned dronen i dronesekken min, og dro avgårde til et område som det virket trygt å fly i. Jeg tok dronen opp fra sekken og skrudde på den som vanlig. Men når jeg hadde plugget i telefonen og skrudd på dronen så fikk jeg et problem! De ville ikke koble seg sammen! Jeg ble litt stresset og litt irritert over at den ikke ville virke nå som jeg hadde tatt meg tid til å ta den med ut for en aldri så liten svingom.

Noen av tankene jeg tenkte når jeg fikk problemene var:
» må jeg kaste dronen min nå?»
«nei, jeg har jo garanti på den enda!!»
«Men jeg kan jo prøve å fikse den selv først før jeg sender den på verkste!» 🙂

Her er problemet med dronen (som jeg hadde)

Det virket som om kontrollen og dronen hadde kontakt fordi jeg kunne bevege på kameraet med spaken. Men på skjermen på telefonen min sto det bare «remote controller signal weak». :S det var ingen forstyrninger i området siden jeg var på et ganske åpent område. Jeg prøvde å søke rundt på nettet etter løsning, men etter en stund måtte jeg bare gi bort og ta med meg dronen min hjem igjen.

Når jeg kom hjem søkte jeg mer på nettet og fant egentlig ikke svar på det jeg lurte på. Det sto at det kunne ha med firmware å gjøre, og at det kanskje var for gammel, så jeg prøvde å oppdatere til siste verjson. Det funket fint på dronen, men det gikk ikke så bra på kontrolleren. Jeg leste at jeg kanskje måtte degradere kontrolleren for å kunne oppgradere den igjen, så jeg prøvde det også. Ingenting skjedde. Det virker som om det kanskje var et problem med USB-inngangen på kontrolleren.

Løsning på droneproblemet mitt

Etter å ha fiklet med dronen, kontrolleren, og appen (DJI GO) i mange timer fant jeg ut at jeg kunne kontakte kundesørvis på DJI. det går ant å chatte med de på nett. Det var sånn jeg fant løsningen. Det tok litt tid, men vi fant ut at det var kontrolleren det var noe galt med. Det skjønte jeg jo egentlig da. Han ga meg beskjeden om å resette den, og hvordan jeg skulle gjøre det.

For å resette kontrolleren måtte jeg skru den på, og så holde inn fire knapper samtidig: c1, c2, og shutter knappen. til det kom et lite pip. Så skulle jeg skru den av igjen og så på igjen. Etter jeg hadde skrudd den på skulle jeg koble den til telefonen min. Det gikk fint, og da klarte den å oppdatere seg av seg selv. Så det eneste jeg trengte å gjøre var å resette den 🙂

Et par dager seinere flydde jeg med dronen igjen og alt gikk fint. Nå vet jeg iallfall hvordan jeg resetter den. Og nå vet du også det om du får samme problem!

Her er spesifikasjonene for de som måtte lure:

Dronen jeg har: DJI Phantom 3 professional
Kontroller nummeret: GL300C

Takk for nå!
Legg igjen en kommentar om du trengte den samme løsningen som jeg trengte for å løse problemet mitt med dronen!

God jul, folkens! :)

God jul, folkens! :)

Tenkte å ønske dere alle en riktig så god jul og et godt nyttår.

Nå er jo jula i gang for fullt, og nyttår gjenstår nå til helga. Skal nok ut å fly med dronen nå som jeg har juleferie, så lenge stormen urd ikke ødelegger for mye av morroa for meg, hehe!

Til jul i år ønsket jeg meg en tablet sånn at jeg har større skjerm når jeg skal fly dronen. Det ble dessverre litt for dyrt med en tablet, men jeg fikk gave kort, ulvang-sokker og mange andre fine ting. Jeg skal spare opp litt penger og bruke gavekortet på tablet når jeg får spart nok. Tenkte å bruke kredittkortet men det er kanskje ikke så lurt.

I jula spiser vi som regel ribbe, men siden minste mann er veganer ble det nøttesteik sammen med ribba i år og mye godt tilbehør. Minste mann sier at kjøtt er dødelig for klimaet, så jeg får visst prøve å spise mer grønnsaker til tilbehør framover.

Legger ved en aldri så liten dronerelatert julefilm til dere. Det kan være greit å spole seg fram til 1:30 omtrent for det er da morroa skjer!:) Får dere tatt noen bilder i jula?

Hva synes du om filmen? Legg igjen en kommentar i kommentarfeltet 🙂 Ha en God Jul og ett Godt Nyttår videre!

Noen bilder fra i sommer

Noen bilder fra i sommer

Siden jeg tar mest bilder og litt film med dronen tenkte jeg å legge ut noen bilder på siden her også. Dette er noen bilder jeg tok med dronen i sommer. De er redigerte i Lightroom, som er et bra program jeg fikk anbefalt av en kompis som driver med foto. Du kan redigere farger og lys og lignende, noe som er nyttig når man ikke blir helt fornøyd med resultatet sånn som det blir når det kommer rett ut fra dronen. Lightroom koster litt men er veldig bra:)

Hva synes dere om bildene da? Legg igjen en kommentar! savner sol og varme hehe:)

Hva synes du om bildene? Legg igjen en kommentar. 🙂

Kjøpt ny dronesekk!

Kjøpt ny dronesekk!

Hei på dere!!

Det har skjedd utrolig mye på jobb i det siste, så jeg har ikke hatt tid til å oppdatere bloggen før nå. Jeg skal prøve å holde siden mer oppdatert i tiden framover. Vinteren er ikke så bra for hobbyflygere som meg,, det er mørkt når jeg drar til jobb og det er mørkt allerede før jeg drar hjem. Hvordan løser dere andre flygere dette?:)

Siden sist så har jeg kjøpt meg en helt ny dronesekk som jeg fant på ebay! Jeg er litt skeptisk til å handle sånn over nett når jeg ikke veit hvem selgeren er, så jeg kjøpte det med et kredittkort på grunn av at det skal være tryggere enn å kjøpe med vanlig kort. Liker ikek kredittkort så godt heller, men fant et jeg synes virket greit på en side som sammenligner kredittkort.

Sekken har plass til alt jeg trenger for å ta med dronen ut å fly, og den skal være vanntett også. Jeg tror ikke jeg kommer til å teste hvor vanntett den er, akkurat. 😛 Den har hardt skall og dronen er derfor trygg i sekken. Den er litt stor og klumpete, men du kan egentlig ikke forvente noe annet av en sekk som skal ha plass til en  hel drone og kontrollere og utstyr. Jeg så at den samme typen sekk koster nesten 2000 kroner på en norsk nettside, så jeg sparte en del der (måtte betale mva, da). Fremdeles billig.

Da er det bare å glede seg til at jeg har mer tid til å fly når det fremdeles er lyst! Får se om jeg kommer meg ut en plass til helgen!

Vi snakkes, hilsen Arild!

Dronekonkurranse

Dronekonkurranse

Hei!

Velkommen til mitt aller første innlegg på hjemmesiden (utenom velkomstinnlegget, men det teller ikke, hehe).

I dag fikk jeg en mail fra Skypixel og DJI om en konkurranse de skal ha sammen. I konkurransen du sende inn bilder du har tatt fra luften i 2016. Du kan sende inn så mange bilder du vil. Du må også velge om du er profesjonell eller entusiast når du sender inn bildene. Og så kommer jo den kuleste grunnen til å delta: du kan vinne premier!! Som jeg har forstått det så vinner du premier basert på hvilken gruppe du sender inn som. Er du entusiast så får du en type premier og er du proffesjonell får du en annen type premier. Det er DJI som gir  ut premiene (jeg tror det er de som driver skypixel), og de gir bort DJI Osmo, printere, droner og lignende ting.

Jeg skal selv prøve å ta noen nye bilder for å sende inn (føler ikke noen av de jeg har tatt til nå er så gode for en konkurranse). Håper bare jeg får tid før fristen  går ut, siden jeg har masse å gjøre på jobb og det blir fort mørkt for tiden. Hvis noen har tips til om man kan ta noen fine bilder på natten med dronen kan du legge igjen en kommentar.

Du kan lese p ådenne siden for å se hvordan konkurransen funker og hvilke kategorier du kan sende inn bilder i. Du kan sende inn bilder fram til 30. desember i år. Lykke til og send meg gjerne noen av bildene du har sendt inn i konkurransen, så skal jeg poste noen bilder jeg har tatt her på bloggen senere.

 

Velkommen til HobbyMix!

Velkommen til HobbyMix!

Velkommen til min nye hjemmeside HobbyMix.no. Jeg heter Arild og bor i Oslo. På denne siden har jeg tenkt å skrive litt forskjellig om det jeg driver med på fritiden. Hele livet har jeg vært interessert i RC, og i sommer tok jeg steget og kjøpte meg en helt ny drone. Den heter DJI Phantom 3 Professional, og tar film i 4K og fine bilder.

Jeg har fått flydd en del med dronen etter jeg kjøpte den, og har både prøvet og feilet siden da. Jeg skal skrive litt om hvordan man flyr trygt og hvordan man får gode bilder med dronen etter hvert, sånn at kanskje andre også kan lære litt. Jeg håper du vil få bruk for informasjonen jeg legger ut på denne siden, og at du også vil dele dine tips og erfaringer med meg og andre i kommentarfeltet!